18 Ocak 2014 Cumartesi

THY İstanbul-Vilnius Sefer Sayısını Artırdı

Bu blogu yazmaya başladığımda, Türk Hava Yolları'nın Vilnius'a hiç seferi yoktu. Geçen yıl Haziran ayında, Türk Hava Yolları, haftanın 3 günü Vilnius'a uçmaya başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Vilnius uçağı, önce Estonya'nın başkenti Talinn'e uğruyor, orada Talinn yolcularını bırakıp, Talinn'den İstanbul'a uçacak yolcuları alıyor ve sonrasında Vilnius'a hareket ediyordu. Vilnius'ta da İstanbul'dan gelen yolcuları indiriyor, Vilnius'tan İstanbul'a uçacak yolcuları alıyordu. Ring şeklinde işleyen seferlerle, İstanbul-Vilnius 5,5 saat sürerken, Vilnius-İstanbul 2,5 saatte tamamlanıyordu. Haftada 3 gün olsa da, Riga'dan aktarma yapmadan ve uçak değiştirmeden, Türk Hava Yollaro konforuyla İstanbul'a gelebilmek veya Vilnius'a gidebilmek, iki ülke arasındaki ulaşımı oldukça rahatlatmıştı.



İstanbul-Vilnius hattındaki yoğun ilgiden memnun olan Türk Hava Yolları yönetimi, 2014 yılının Nisan ayının sonundan itibaren, İstanbul-Vilnius arasındaki sefer sayısını 6'ya çıkardı. Sefer sayısının artmasıyla, İstanbul-Vilnius arasına da direk uçuş eklenmiş oldu. Artık İstanbul'dan Vilnius'a gitmek isteyen yolcular, Talinn'de duraklama yapmadan doğrudan Vilnius'a 2,5 saat gibi kısa bir sürede ulaşma imkanına kavuştular. 

Geçen yıl haftanın 3 günü (Salı, Perşembe ve Cumartesi) Talinn aktarmalı olan seferlere, Pazar, Pazartesi ve Çarşamba doğrudan uçuşlar eklenerek, İstanbul-Vilnius arasındaki uçak seferleri 6'ya çıkmış oldu.

Geçen yıl Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri Vilnius'tan direk İstanbul olan seferlere ek olarak, bu yıl Pazar, Pazartesi ve Çarşamba günleri Vilnius çıkışlı, Talinn duraklamalı ve İstanbul varışlı 3 sefer daha eklenmiş oldu. Böylelikle, Cuma günleri hariç haftanın her günü Türkiye-Litvanya arasındaki uçak seferleri Türk Hava Yoları tarafından düzenlenmiş oluyor.

Bu hatta mekik dokuyanlara hayırlı olmasını diliyor ve iyi uçuşlar diliyoruz.

Hiç yorum yok: