18 Ocak 2013 Cuma

THY Vilnius Seferleri Başlıyooo

Litvanya ile bir şekilde ilişkisi olan herkesin dört gözle beklediği haber sonunda geldi. Türk Hava Yolları Litvanya seferlerine Haziran ayında başlıyor. (2014 yılının Nisan ayından itibaren uçuş sayısı haftada 6'ya yükseldi)

11 Haziran 2013 tarihinden itibaren, haftanın 3 günü -salı, perşembe, cumartesi-, gerçekeleşecek olan uçuşlar İstanbul-Talinn-Vilnius-İstanbul şeklinde bir rotada düzenlenecek. İstanbul'dan saat 11'de kalkacak olan uçak, 14:20'de Talinn'e ulaşacak. Burada Talinn yolcularını indirip, Talinn'den İstanbul'a uçacak yolcuları alan uçak 15:20'de Talinn'den tekrar hareket edip 16:45'te Vilnius'ta olacak. Vilnius'ta da yolcuları bırakıp İstanbul yolcularını alacak uçak 17:45'te Vilnius'tan hareket edecek ve 20:10'da İstanbul'da olacak.

Yani gidiş, 5 saat 45 dakika; dönüş ise yalnızca 2 saat 25 dakika sürüyor olacak. Fiyatlar ise şu an için alınacak biletlerde gidiş geliş 275€ civarında.

Her ne kadar biraz dolmuşa benzeyecek olsa da, Riga'da, Kiev'de ya da Frakfurt'ta aktarma yapmaktan kesinlikle daha iyi olduğunu düşünüyorum. (ki Aerosvit de battığı için Kiev aktarması da artık olası değildi) 

Özellikle Vilnius tarafında yoğun ilgi gerçekleşir ve 2014 yaz sezonundan itibaren karşılıklı uçuşlar artar diyorum, artmasa bile buna da şükür.

Şimdiden herkese iyi uçuşlar.

3 yorum:

Telsiai dedi ki...

Riga ile Telsiai arası 200 km olduğu için Vilnius' tan daha yakın :) yine Riga aktarmalı uçacağız gibi gözüküyor :)

Telsiai dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

5.45 çok uzun olmuş gerçekten yapmışlar bi hayır ama riga daha kolay 2,5 saat farkediyor.