10 Mayıs 2011 Salı

Western Union

Western Union aracılığıyla Türkiye'den Litvanya'ya, ya da Litvanya'dan Türkiye'ye nasıl para gönderileceğini anlatmak için açmadım bu başlığı. Hikaye çok daha farklı. Ama madem konumuz Western Union, kısaca para transferini de anlatalım. Litvanya genelindeki bütün HansaBankas şubelerinden USD (Amerikan Doları) transferi yapabilirsiniz, LTL (Litas) içinse PTT (Lietuvos Pastas) şubelerini kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim asıl haberimize. 5 Mayıs itibarıyla, Western Union'un Avrupa Bölgesi Operasyon Merkezi Vilnius'ta çalışmaya başladı. Güçlü teknoloji altyapısı ve kalifiye iş gücü ile, Western Union'a evsahipliği yapacak olan Litvanya, hali hazırda Barclays Bank'ın da operasyon üssü durumunda. İlerleyen günlerde, buna benzer yatırımların artacağı yönünde sinyaller gelmekte.

Neyse, Western Union'ın bizi ilgilendiren tarafı ise oldukça ilginç. 1 Eylül 2010'dan bu yana şirketin başında bir Türk var. CEO Hikmet Ersek, 1999'dan bu yana çalıştığı şirketin artık en tepesinde. Avusturya Lisesi mezunu olan Ersek, Viyana Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra Master Card ve GE'de çeşitli görevlerde yer aldıktan sonra Western Union'a Güney Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı olarak katılmıştı. Yani, CEO'lar klübünde Muhtar Kent yalnız değil. Maalesef, Ersek de Kent kadar medyatik değil.

1 yorum:

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

dünya onu türk olmasından çok avusturyalı olarak tanıyor.